lauantai 2. helmikuuta 2013

Taiteen rooli ihmisen tietoisuuden evoluution työkaluna
Shrii Shrii Anandamurti Anandamaetreyiin välittämänä

Joogafilosofiassa sanotaan että jokainen ihminen on kuin lammikko, joka heijastaa yhtä ja samaa kuuta. Kuu, Kosmisen Mielen potentiaali, heijastuu jokaisessa lammikossa, kunnes lopulta lammet sulautuvat järveksi ja muodostavat yhden ainoan heijastuksen. Mutta jokainen lammikko on heijastuma, joka heijastaa Kosmista Mieltä. Ja Kosminen Mieli on luonteeltaan luova. 

Tämä kaunis maailma on maalaus, ihana taideteos Kosmisessa Mielessä. Jokainen kaunis olento on taideteos joka syntyy Kosmisen Mielen sisällä. Jokainen puu, tuoksu, jokainen kukka on luova taideteos. Ihmiset ovat peilejä kuten kuu joka heijastuu lammikossa. Näin luovuus heijastuu ihmisissä. Ja mitä teet sillä kyvyllä? Luotko kauneutta, luotko rakkautta?

Taiteella on monta muotoa. Puutarhan tekeminen on taidetta. Puutarhan maalaaminen on taidetta, Kukan veistäminen on taidetta. Luovuus on ihmiselle sisäsyntyistä. Jos ei olisi luovuutta, ei olisi kykyä löytää ratkaisuja ongelmiin, ei olisi kykyä uneksia uusista aluista ja tulevaisuudesta. Tavallaan voidaan sanoa että kaikki on taidetta. Jos ihminen voi tehdä jotain kaunista, jotain joka inspiroi muiden sydämiä, eikö se ole kaunis luovuuden lahja maailmalle?

Taiteilijan sydämessä  luova taide tanssii. Tämä kosmos on luovuuden leikkiä, jonka suuri Ikuisuuden Kutoja on kutonut näkyvään muotoon  kaikissa sen sävyissä  ja väreissä. Kudo kuten tuo Kutoja kutoo elämän kirjoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti